Tomma kapslingar för industriella tillämpningar

I egenskap av mångårig expert inom kapslings- och elbranschen erbjuder vi ett brett utbud av olika tomma kapslingar för industrisektorn. Användningsområdena för kapslingslösningarna är ytterst mångsidiga. Oavsett om du tillverkar produkter för industrin eller söker specifika lösningar för drift- och anläggningsteknik – med mer än 1000 olika kapslingsvarianter kan nästan alla behov täckas. Våra produkter används till exempel i mät-, styr- och kontrollteknik, telekommunikation samt maskin- och anläggningstekniska applikationer.

Oavsett om du tillverkar produkter för industrin eller söker specifika lösningar för drift- och anläggningsteknik – med mer än 1000 olika kapslingsvarianter kan nästan alla behov täckas. Våra produkter används till exempel i mät-, styr- och kontrollteknik, telekommunikation samt maskin- och anläggningstekniska applikationer.

Tomkapslingar av plast och aluminium

Våra plastkapslingar är tillverkade av polystyren, ABS eller glasfiberförstärkt polykarbonat. För speciella områden som ger krav på högre nivå när det gäller resistens mot vissa kemikalier, finns det utföranden av aluminium. Beroende på produktvariant uppfyller våra industriella kapslingar kapslingsklass IP65, IP66 eller IP67 enligt DIN EN 60529, är även dammtäta, skyddade minst mot vattenstrålar och är eventuellt även skyddade mot tillfällig nedsänkning. De finns i många storlekar och levereras med antingen släta eller präglade metriska avbrytningsöppningar och modulära verktyg. Förutom ett brett urval av tillbehör såsom monteringsplattor, gångjärnsset och olika standardskenor erbjuder vi som en tilläggstjänst skräddarsydda lösningar för våra standardprodukter.

Anpassning efter individuella kundkrav

Eftersom vi samlar all expertis från utveckling till prototyper, provning och certifiering till verktygstillverkning och produktion i en anläggning, utmärker vi på Spelsberg oss i synnerhet genom individuell bearbetning av olika kapslingslösningar. Etiketter för locket och speciella ytbeläggningar är också möjliga tillsammans med ytterligare hål eller trådar – och detta är även möjligt från små beställningskvantiteter. För dessa justeringar samt tillverkning av prototyper ansvarar vår särskilda kundanpassningsavdelning (Customizing). Fråga om vårt breda utbud av anpassningsalternativ på detta område!

Egna VDE- och UL-ackrediterade testlaboratorier

I egenskap av plastbearbetningsföretag och kapslingstillverkare med mångårig erfarenhet förfogar vi även över elektroteknisk expertis inom elinstallationsmaterialområdet. Därmed kan vi utföra kontroller på plats inte bara i våra egna VDE- och UL-ackrediterade testlaboratorier, utan även hos kunden. Ackrediteringen ger en genomgående hög och jämn kvalitetsstandard för våra produkter och tjänster.

Praktiska CAD-data för nedladdning

Detaljerad teknisk information om dimensioner, material och andra funktioner som kapslingsklass och brandbeteende är noterade på de enskilda produktsidorna. Där hittar du efter en kort registrering hos mySpelsberg även CAD-data för den enskilda tomma kapslingen tillgänglig för nedladdning. Med praktiska 3D-vyer får du en millimeterexakt bild av kapslingen och kan använda denna som en del av produktutvecklingen.

Professionell rådgivning och projektstöd

Kontakta oss gärna om du har ytterligare frågor om våra kapslingslösningar. Få råd om de många individuella kapslingslösningarna för tomma kapslingar av våra medarbetare. Du kommer att märka att vi är väl förtrogna med de särskilda behoven hos designers, utvecklare, ingenjörer och köpare. Bygg vidare på vår erfarenhet på över 100 år som kapslingsspecialist!

Din direktlinje till våra experter

Förfrågan
Din information (* obligatorisk)
Företagsdata
Ditt meddelande till Spelsberg