Customizing Loesungen

Fallstudier

Anpassad kapsling

Hårt skal, stark kärna

För en motorstartlösning från Siemens producerar Spelsberg skräddarsydda kapslingar TK 1818. Kapslingsspecialisten från Sauerland levererar för tidskritiska projekt med mycket kort varsel en kostnadseffektiv kapsling med perfekt passform med en leveranstid på 14 dagar.

”I Spelsberg fann vi en partner som inte bara ger en imponerande kunskap och nödvändig mekanisk utrustning, utan också har lika höga krav när det gäller kvalitet som vi”, säger Thomas Mielke, Product Manager Solution Support på Siemens AG i Leipzig och projektledare för att skapa kundanpassade lösningar. ”Det är mycket professionellt och smidigt att arbeta med Spelsberg. Man får inte bara kvalitetsprodukter, utan också ett serviceutbud som de kan vara stolta över.”

Vid genomförandet av beställningen gick Spelsberg tillbaka till en tom standardkapsling i plast ur sitt omfattande sortiment. TK 1818 av motståndig, slagtålig plast är försedd med en monteringslåda och exakt passande frästa spår. ”Tack vare vårt bearbetningscenter och ett pålitligt nätverk av partners kan vi snabbt och billigt genomföra dessa förändringar”, sa Volker Leck, ansvarig produktchef på Spelsberg. ”För att bibehålla flexibiliteten för framtida tillämpningar av motorstartaren valde vi en av de mest mångsidiga kapslingar vi har att erbjuda, en tom kapsling i TK-serien.”

Spelsberg gör brittiska klassrummet mer energieffektiva

Kapslingar från Spelsberg flyttar in brittiska klassrum. Den engelska leverantören av ledningssystem Metway använder produkterna från Tyskland som en kapsling för sin ”Classroom Control Box”. Boxen möjliggör enkel, effektiv och kostnadseffektiv belysningsstyrning i klassrum.

Hela styrsystem för upp till 15 lampor får plats i en platt kapsling i TK-serien från Spelsberg. Från de totalt 13 baskapslingarna i TK-serien av polystyren med tre olika höjder har Metway valt den plana versionen av den 254 mm långa och 180 mm breda produkten TK PS 2518.

Projektet ”Classroom Control Box” är inte det första samarbetet mellan de två företagen. Ett långvarig nära samarbete förbinder Metway och Spelsberg. Men det var inte den enda anledningen till att de valde Spelsberg-produkter. ”Vad som övertygade oss framför allt var att Spelsberg kunde justera kapslingen exakt anpassad till våra specifikationer” förklarar Rob Crookes på Metway.
Det inre och yttre av kapslingen är exakt anpassad till plugganslutningarna från Metway som ska användas i boxen. Experterna på Spelsberg utvecklade skräddarsydda "lådor" för belysningsstyrning enligt specifikationerna från Metway. ”Med våra modulärt uppbyggda sprutformverktyg kunde vi snabbt anpassa våra kapslingar för att möta behoven hos Metway. Vår mångsidiga TK-serie var särskilt väl lämpad i det här fallet”, förklarar Volker Leck från Spelsberg.

Resultatet av samarbetet mellan Metway och Spelsberg är det optimalt anpassade ”Classroom Control Box”. De utformade belysningen i klassrummet inte bara mer effektivt, utan den prefabricerade produkten ger också betydligt lägre kostnader för installation och kabeldragning. Med belysningsstyrning kan 20 procent energi- och kostnadsbesparingar uppnås jämfört med konventionell klassrumsbelysning.