Customizing Loesungen

Helt enligt mått

Individuella lösningar i kapslingsområdet är mer efterfrågade än någonsin. I många fall fungerar inte produkterna ”från hyllan” de specifika kravprofilerna från kunden. Spelsberg har kunskap och teknik för att utveckla och producera skräddarsydda kapslingar.

Hos Spelsberg sker hela anpassningsprocessen - från idé till den certifierade seriemodellen - på huvudkontoret i Schalksmühle och kan därmed utföras på kort tid. Detta möjliggör perfekt sammanflätning av de enskilda stegen som kuggar i ett kugghjul. Baserat på kundens behov skapas först en tredimensionell CAD-modell. För detta ändamål sätter sig utvecklarna från Spelsberg sig tillsammans med kunden vid ett bord. Först när det första steget stämmer exakt i alla detaljer blir slutresultatet en sofistikerad produkt.

I nära samarbete med olika avdelningar har Spelsberg successivt utvecklat individuella lösningar som möjliggör betydande kostnadsbesparingar för kunderna. Tack vare användningen av modulära verktyg kan plastkapslingen optimeras enligt kundernas behov på nolltid.
Med hjälp av CAD och de senaste 3D-bearbetningscentren är kapslingar med borrade eller frästa öppningar, gravyr eller fixturer möjliga för kundanpassade lösningar. Genom screentryck, tampongtryck eller lasertryckning får produkterna individuella logotyper eller bokstäver. Som ett alternativ till ett tryck direkt på kapslingen erbjuder Spelsberg den gemensamma utvecklingen av konstruktionsfilmer som kan klistras fast till exempel på locket.

De färdiga kundanpassade lösningarna testas i interna laboratorier och certifieras. VDE- och UL-certifierade testcenter vid fabriken Schalksmühle har enastående utrustade laboratorier för en unik kombination av testmetoder. I det globalt erkända UL-testet måste produktegenskaperna uppfylla de stränga kraven i den amerikanska testorganisationen Underwriters Laboratories. Med kvalitetsstämpeln uppfyller Spelsberg den ökande efterfrågan på UL-certifierade kapslingar för kunder från USA, Kanada och Europa.

Kundanpassning: Dina fördelar i översikt

  • Individuella nya utvecklingar
  • Kundanpassade produkter
  • Testning i egna VDE- och UL-certifierade laboratorium
  • Snabbt och kostnadseffektivt genomförande med modulära verktyg
  • Tryckservice: Konstruktionsfilmer, membrantangentbord, laserutskrift, tampong- och screentryck
  • CNC-styrt fräscenter: Öppningar, gängor, gravyr
  • Bearbetningsservice: Individuella fästpunkter genom ultraljudssvetsning, EMC-beläggning, specialfärger
  • Monteringstjänst: Montering, kabeldragning, testning
  • Individuella tillbehör: Snäpplås, stålband, ledarplattor

Kundtjänst

Söker du efter en individuell kapslingslösning?
Tillsammans kan vi utveckla en skräddarsydd produkt. Ring oss på
Tel: 02355 892-155.

Eller skriv till oss:
Kontakt

Nedladdning

Inga filer hittades

Hårt skal, stark kärna

Spelsberg kapslingar används för motorstartare från Siemens.
Fallstudier kundanpassning

I våra VDE- och UL-certifierade laboratorier testar vi nya utvecklingar i alla steg.
Spelsberg/testning