Schaltanlagenbau für eine zuverlässige und flexible Energieversorgung, Schaltanlagen besonder geeignet für Industrieumgebungen mit hohem Feuchtigkeitsgrad

Ställverkskonstruktion i praktiken

Perfekt samordning ingår

Den blå skimrande ytan på hustaken i den östra delen av Brandenburg verkar nästan oändlig. Den ena solcellsmodulen efter den andra. Företaget SRU Solar har monterat och installerat ett solcellssystem med totalt cirka 15 000 m² takyta med en nominell effekt på nästan 1 000 kWp.

Gordon Koch, Spelsbergs säljare på Spelsberg och Harald Buschky, elektroingenjör vid SRU Solar, står framför en PV-fördelningstavla från Spelsberg i en av hallarna på den stora anläggningen. Tillsammans diskuterar de korrekt installation av systemet. Med de olika fördelarna från Spelsberg på anläggningen är bra samordning särskilt viktig.

Thüringen-baserade SRU Solar AG samarbetar också med Spelsberg i många andra solcellsprojekt. ”Hos Spelsberg fungerar både pris-/serviceförhållandet och samarbetet utmärkt” säger Harald Buschky. Solcellsspecialisten är särskilt imponerad av den personliga kontakten med Spelsbergs säljare: ”Vi har alltid kommit överens, även om det finns flaskhalsar i leveransen, tack vare korta vägar och snabba reaktioner.” Erfarenhetsutbytet mellan tillverkaren och solcellsföretaget har alltid levererat en perfekt lösning för komplexa krav på elektrisk installation av solcellssystem - både i installationer på DC och på AC-sidan.