Integrering med serverdel: Spelsberg

Integrering med serverdel

Spelsbergs laddbox har standardiserade gränssnitt och protokoll, som kan kommunicera med externa serverdelssystem. När det gäller laddningsinfrastruktur för elfordon har Open Charge Point Protocol (OCPP) använts. Det gör det möjligt för en laddstation och ett styrsystem att kommunicera oberoende av tillverkare. Spelsberg laddbox är kompatibel med följande Backend-system: Till listan över kompatibla serverdelssystem.

Parameterkonfiguration

Konfigurera kommunikationen mellan laddboxen och det externa serverdelssystemet genom att öppna appen och gå till ”System – Inställningar”. Öppna ”Avancerade inställningar” och välj ”OCPP”.

Följande parametrar måste ställas in:

Parameteröversikt OCPP

Appens parametrar

Inställningar

Anslutningstyp för serverdel

Välj: Ingen serverdel /Ethernet/WLAN

OCPP Charge Point ID

Ange _ _ _ _ _ _ _ _

OCPP-läge

Välj: OCPP-J 1.6

URL för OCPP-serverdel

Ange [WS/WSS-URL för OCPP-serverdelen]  _ _ _ _ _ _ _ _

Lösenord för OCPP-serverdel

Ange _ _ _ _ _ _ _ _

OCPP-auktorisering*

Välj: Ingen OCPP / Fri laddning/ OCPP-auktorisering

Vitlista för behörigheter*

Välj: OCPP-vitlista /lokal vitlista

OCPP SSL-läge som klient

OCPP WebSocket Proxy URL

Intervall för WebSocket Keep-Alive

*Inställning beroende på operatörens önskade funktionsomfång.

Parametern ”OCPP SSL Modus som klient” konfigurerar krypteringen mellan laddboxen och det externa serverdelssystemet. Ändringar i krypteringsprocessen utförs av det externa serverdelssystemet.

Parametern ”URL för OCPP WebSocket Proxy”:  URL för WebSocket Proxy i formatet HOST:PORT. Valet av port är valfritt (port 80 används om detta inte specificeras) och utförs av servern för den externa serverdelen.

Parametern ”Intervall för WebSocket Keep-Alive”: Inställningen beror på vilket intervall servern kräver. Keep-alive är användbart när du använder en NAT-router mellan laddpunkt och serverdel för att undvika att WebbSocket-anslutningen stängs.

Lägg till produkt i bevakningslistor

Befintliga bevakningslistor

Ny bevakningslista

organisera bevakningslista