Verbaute Elektronik in Ortbeton von Spelsberg, Unterputzdosen für Ortbeton

Spelsberg: Lösningar för betongkonstruktion

Betong är grundläggande för många byggprojekt. Oavsett om det är funktions- eller bostadsbyggande – effektiviteten i betongkonstruktionen är högt ansedd i båda områdena. Användningen av betong är fördelaktigt baserat på den korta konstruktionstiden och den höga prefabriceringsgraden.

I jämförelse med andra byggnadsmetoder är dock en särskilt välplanerad och skicklig elektrisk installation särskilt viktig.

Smarta lösningar från Spelsberg

Det är precis vad lösningarna för betongbyggnad från Spelsberg erbjuder. De är lämpliga för installation in platsgjuten betong samt för prefabricerade element.

Kopplings- och kontaktuttag, lättbetongdosor, installationslådor, universala armaturinstallationskapslingar och vägg- och takövergångar för IBT-system från Spelsberg kan enkelt fästas på formen före själva betongprocessen och sedan monteras.
IBT-produkternas särskilt höga stabilitet och styrka skyddar inredningen från betongen och garanterar hög stabilitet i positionen.

Spelsberg utvecklade sitt IBTronic-system för integration av halogen- eller LED-armaturer, högtalare och högkvalitativ elektronik, såsom KNX-komponenter eller transformatorer bekvämt och praktiskt i betongtak. Med hjälp av patenterade stödbalkar kan kapslingen monteras lika säkert i horisontell eller vertikal formning.
Denna och andra tekniker för betongkonstruktion garanterar mångsidiga och stabila lösningar för elektrisk installation i en mängd olika byggnader och strukturer.

mer information

Robust konstruktion

Under renoveringen av byggnader i den gamla staden Dresden användes IBT-programmet från Spelsberg. Historiska fasader i kombination med installationslösningar för det tjugonde århundradet.

Fallstudier betong

Referenser

  • Henninger Turm Frankfurt
  • RWE-Tower Dortmund
  • Limbecker Platz Essen
  • Quartier Belvedere Wien
  • ÖBB-Tower
  • Vienna Twin Tower
  • JVA Billwerder Hamburg