Hantera behörigheter: Spelsberg

Hantera behörigheter

Med auktorisering skyddar du dig mot elstölder genom otillåtna laddningar. Laddningen startar först efter autentisering.

Själva auktoriseringen är mycket enkel för användaren och kan, beroende på bilmodell, till och med utföras av elbilen själv med Plug & Charge eller AutoCharge. Auktorisering med RFID-chip är också möjlig på alla Spelsberg-laddboxar som standard.
Förutom för enfamiljshus och utomhusinstallationer är detta särskilt viktigt när laddboxarna hör till exempelvis ett flerbostadshus. Endast behöriga personer har då tillgång till laddboxen.

I samband med en aktiv laddningsauktorisering tilldelas användaren dessutom mätardata. Det spelar ingen roll om auktoriseringen utförts med RFID-chip, Plug & Charge eller AutoCharge. Dessa mätardata fungerar som underlag när användaren ska debiteras för den förbrukade laddströmmen.

Användningsfall

RFID-chip

Laddningsauktorisering med RFID-chip är möjlig på alla varianter av Spelsberg-laddboxar. Här kan du använda de medföljande RFID-chippen eller andra RFID-kort som motsvarar ISO 14443A/MIFARE Classic. Observera att alla RFID-chip måste programmeras för att laddningsauktorisering ska kunna användas med laddboxen.

Ta reda på mer

Plug & Charge / AutoCharge

Laddningsauktorisering med Plug & Charge (enligt ISO 15118) eller AutoCharge möjliggörs med Spelsberg Wallbox Smart Pro. Auktoriseringen är mycket enkel för användaren eftersom elbilen auktoriserar sig själv vid laddboxen. Inga fler åtgärder krävs av användaren. Observera att elbilarna måste programmeras för att laddningsauktorisering och funktionerna Plug & Charge och AutoCharge ska kunna användas med laddboxen.

Ta reda på mer

Lägg till produkt i bevakningslistor

Befintliga bevakningslistor

Ny bevakningslista

organisera bevakningslista