Verktygsdesign

Utmärkt kvalitet tack vare bra medarbetare

Om du vill leverera enastående kvalitet, kan du inte snåla på ingredienserna. Spelsberg lämnar därför ingenting åt slumpen. Vi använder kvalificerade medarbetare i alla steg i processkedjan. Oavsett om det gäller verktygsdesign eller verktygskonstruktion – överallt arbetar kvalificerade experter som kan utveckla sina egna idéer och effektivt genomföra dem. Detta sparar tid och säkerställer den vanliga höga Spelsberg-kvaliteten. 

På produktionsplatserna i Schalksmühle och Buttstädt använder vi endast de mest moderna och högpresterande bearbetningscentren och maskinerna. Nya tekniker såsom tvåkomponents formgjutning appliceras här liksom termoplastisk skumgjutning.

Utmärkt kvalitet tack vare bra medarbetare

Hela den skräddarsydda processen från idé till den certifierade seriemodellen löper genom Spelsberg huvudfabrik i Schalksmühle. På detta sätt förenklas samarbetet mellan de enskilda experterna och avdelningarna. Detta möjliggör perfekt sammanflätning av de enskilda arbetsstegen som kuggar i ett kugghjul. Detta säkerställer de bästa resultaten på kortast möjliga tid. 

I början av varje projekt sätter sig utvecklaren och kunden vid ett bord för att exakt definiera alla krav för den lösning som ska utvecklas noggrant och för att sedan skapa en första, tredimensionell CAD-modell. Här läggs grunden för att lyckas, eftersom endast när alla detaljer stämmer i utvecklingssteget blir slutresultatet en sofistikerad produkt.