Varmprägling

Det första intrycket avgör ofta vilken kvalitet som tillskrivs en produkt. Den finaste kapslingen kan se billig ut med en slarvig tryckning. Därför är vi hos Spelsberg alltid mycket försiktiga när vi bestämmer vilken metod som ska användas för att tillämpa märkningar på våra produkter och söker alltid mycket noga efter processen som är det bästa valet när det gäller funktion och utseende. 

Många av våra kunder låter oss utveckla lösningar som senare monteras synligt i allmänna utrymmen, såsom järnvägsplattformar eller laddstationer för elbilar. I dessa fall får trycket aldrig komma utanför - allt måste se ut som om det är en helhet och följa produktdesignen.  

För detta ändamål har vi lagt till varmprägling till vårt serviceutbud som en särskilt högkvalitativ möjlighet till tryckning och märkning. 

Om varmprägling

Den här teknologin vidhäftar en mycket tunn film med silikonstämpel i en kombination av tryck och temperatur på kapslingen för ett resultat som är både snyggt och slitstarkt. 

Ett brett utbud av filmer, som de som används inom möbel- och bilindustrin, är tillgängliga på marknaden, så att den perfekta designen enkelt kan hittas för varje applikation. Färgpigment, metaller och lacker kan användas för att producera drastiskt olika yteffekter. Filmer metalliserade med krom, till exempel, ger ett sportigt metalliskt utseende som passar utmärkt för fordonsapplikationer. 

Men eftersom en ny präglingsstämpel måste produceras för varje motiv, blir enhetskostnaderna dyra för mindre mängder.

Detaljer: 

  • normalt monokromatisk (beroende på filmen) 
  • variabel utskriftslayout baserat på respektive präglingsverktyg
  • utsmetningssäker 
  • reptålig
  • kan implementeras med en mängd olika ytor och effekter från högglans till metallisk